Benefit

Zašto LED rasveta?

 • Ekonomski benefit

  Tehnologija LED osvetljenja je revolucionizovala tržište rasvete zahvaljujući veoma velikoj efikasnosti. Iako je LED rasveta prisutna, sada već dugi niz godina, tek u skorije vreme su cene dovoljno snižene da stvarno utiču na tržište, podstičući mnoge kompanije da ulažu u prelazak na “zeleniji”, sigurniji i energetski efikasniji model osvjetljenja, dok se u isto vreme ostvaruju ogromne uštede u računu za električnu energiju. U proseku kompanije koriste od 15% do 25% svoje potrošnje električne energije samo na osvetljenje ( u skladišnim prostorima i do 90% ), tako da uvođenje LED rasvete pomaže u smanjenju fiksnih troškova, uz brz povratak investicije zahvaljujući velikoj efikasnosti LED lampi.

 • Uticaj na životnu sredinu

  Impresivna energetska efikasnost i uticaj na životnu sredinu su dva najbitnija razloga zbog kojih sa sigurnošću možemo tvrditi da je LED rasveta osvetljenje budućnosti, i u skoro svim segmentima analitičkog poređenja je neuporediva sa već zastarelim tehnologijama osvetljenja. U ovom trenutku, kao i u godinama koje su ispred nas, zakonska regulativa na globalnom nivou sve više reguliše emisiju CO2 sa ciljem konstantnog smanjenja. Uvođenje Lumine LED industrijske rasvete, velike energetske efikasnosti, pomaže Vašoj kompaniji da ispuni sve veće zahteve zakonodavtstva i ostvari znatne uštede!

 • Efikasnost i tehnologija hlađenja

  LED lampe su trenutno najefikasniji oblik osvetljenja prostora, kako unutrašnjeg tako i spoljašnjeg, jer za samo mali deo potrošnje u odnosu na zastarele tehnologije osvetljenja, proizvode daleko više svetla. Tradicionalne lampe imaju iskorišćenost od 12% do 18%, što znači da proizvode daleko više toplote nego svetla, dok se kod LED rasvete se samo mali deo ( ispod 10% ) potrošnje emituje u vidu toplote.

 • Ograničavanje opasnih supstanci

  Otrovne i štetne materije, kao što su živa, olovo ili staklo, nisu u sastavu LED lampi, te se one kao takve, mogu smatrati veoma bezbednim i čistim izvorom svetla. Njihova podložnost reciklaži rezultira i dodatnim smanjenjem količine opasnog otpada vaše kompanije, kao i smanjenju emisije štetnih gasova. Zbog svega gore navedenog, Vaša kompanija će smanjiti troškove uz znatno unapređeno osvetljenje, poboljšati poslovnu reputaciju na osnovu pridžavanja normi o emisiji štetnih gasova, i smanjenju korišćenja opasnih materija.